Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 19:53

Super League: Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Το γκολ του Βέρμπιτς χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό στην έδρα του Λεβαδειακού με 1-0, για την 16η αγωνιστική της Super League, με τους «πράσινους» να μην πραγματοποιούν καλή εμφάνιση αλλά να καταφέρνουν να αποδράσουν με το «διπλό».

Επεισόδια πριν την έναρξη της αναμέτρησης έξω από το γήπεδο και ρίψη δακρυγόνων καθυστέρησαν την έναρξη του ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός πλέον στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής (08/01) κόντρα στην ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά».

Ο Μπρινιόλι ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια για τον Παναθηναϊκό, με τους Κώτσιρα, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ και Μάγκνουσον στην τετράδα της άμυνας. Οι Τσέριν και Κουρμπέλης ήταν στον άξονα με τον Μπερνάρ στη θέση «10». Παλάσιος και Βέρμπιτς βρίσκονταν στα άκρα και ο Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Λεβαδειακός παρατάχθηκε με τους Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδη, Βήχς, Τσάπρα, Μπαχανάκ, Χάμοντ, Νίκα, Μουτίνιο, Τορό, Συμελίδη και Δούμτσιο.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν την αναμέτρηση δείχνοντας διάθεση να βγουν μπροστά στο γήπεδο και να πιέσουν και όχι να κλειστούν στα καρέ τους και να περιμένουν τον Παναθηναϊκό, με τον Τόρο να έχει την πρώτη τελική στον αγώνα στο 13ο λεπτό και τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει με ευκολία. Μέχρι το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν την παραμικρή απειλή προς την εστία του Στογιάνοβιτς.

Στο 31΄ Κουρμπέλης σημείωσε την πρώτη τελική του Παναθηναϊκού με την κεφαλιά του να φεύγει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα και στην πρώτη του ουσιαστική ευκαιρία ο Παναθηναϊκό άνοιξε το σκορ. Ο Μάγκνουσον βρήκε εξαιρετικά τον Σπόραρ, αυτός γύρισε στον Βέρμπιτς που ανενόχλητος σκόραρε για το 0-1. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα δύο ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Στογιάνοβιτς να σταματάει τον Παλάσιος και λίγο αργότερα το σουτ του Σπόραρ να σταματάει στο δοκάρι.

Με μισή ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο μετά τα όσα συνέβησαν με τη χρησιμοποίηση των δακρυγόνων, μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και να ηρεμήσει η κατάσταση. Παρόμοια ήταν η εικόνα με την έναρξη του αγώνα, με τον Λεβαδειακό να είναι και πάλι η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να απειλεί στο 49′ με σουτ του Συμελίδη το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 55′ με τον Παλάσιος να σουτάρει και τον Στογιάνοβιτς να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 63′ οι Βοιωτοί είχαν τεράστια χαμένη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Ο Χουάνκαρ έκανε πολύ κακό γύρισμα προς τα πίσω με το στήθος, ο Βρακάς το εκμεταλλεύτηκε, εκτέλεσε από κοντινή απόσταση, με τον Μπρινιοόλι να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση και να κρατάει το 0-1.

Ο Λεβαδειακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να ψάχνει το γκολ. Στο 84′ ένα μόλις λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Πούχατς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, το γκολ ωστόσο ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR για φάουλ του Ιωαννίδη πάνω στο Βήχο.

Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, με τον Λεβαδειακό να πιέζει και να κλείνει πίσω τον Παναθηναϊκό στα τελευταία λεπτά, αλλά το 0-1 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα και τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν τη νίκη σε ένα ματς που προβλημάτισαν αρκετά με την εικόνα τους.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης, Τσάπρας, Μπαχανάκ, Βήχος, Χάμοντ (65′ Μεχία), Συμελίδης, Τορό (76′ Λούα-Λούα), Νίκας (46′ Βρακάς), Δούμτσιος (76′ Τσιριγώτης), Μουτίνιο

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (80′ Πούχατς), Σένκεφελντ, Μάγνουσον, Κώτσιρας (80′ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς (69′ Τσοκάι), Σπόραρ (80′ Ιωαννίδης)

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares