Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 13:33

Γιάννης Πολυχρονάκος : «Έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών και κατασχέσεων για σπίτια και επιχειρήσεις μετά τις εκλογές - Αναγκαίο όσο ποτέ ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων»

‘’ Μετά τις εκλογές , πολίτες, οικογενειάρχες και επιχειρηματίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις αφού το ιδιωτικό χρέος είναι πλέον μη διαχειρίσιμο. Κινδυνεύει η πρώτη κατοικία οικογενειών ενώ επιχειρήσεις θα αλλάξουν χέρια μέσα σε μία νύχτα’’ επισημαίνει ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και υπ.Βουλευτής Κυκλάδων κ.Γιάννης Πολυχρονάκος.

‘’Το ιδιωτικό χρέος των πολιτών έχει φτάσει τα 270 δις ευρώ .

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός απέτυχε. Το ποσό των ρυθμισμένων οφειλών είναι μόλις 1,8 δις ευρώ. Ουσιαστικά μιλάμε για 5.000 ρυθμίσεις όταν τα κόκκινα δάνεια είναι 1.000.000.

Την ίδια στιγμή funds και servicers , όχι μόνο απορρίπτουν χωρίς επαρκή αιτιολόγηση κάθε αντιπρόταση των δανειοληπτών για ένα νέο διακανονισμό, αλλά είναι προσανατολισμένοι στο να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς..

Τρεις μέρες μάλιστα μετά τις εκλογές, στις 28 Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί  ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για 50 ακίνητα.

Παράλληλα 4 εκατομμύρια Έλληνες έχουν οφειλές προς την Εφορία.

1.412.322 έχουν ήδη  βρεθεί αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα ενώ 2.036.867 πολίτες θα βρεθούν την επόμενη μέρα των εκλογών αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Όσο και αν δεν θέλει να μιλάμε για όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία, εμείς θα όχι μόνο θα μιλάμε αλλά και θα καταθέτουμε προτάσεις .

Γιατί οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις οδηγούν σε εξαθλίωση των πολιτών, σε αναδιανομή περιουσιών , σε κοινωνική έκρηξη αλλά και σε αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση, να δοθεί σε όλους τους ανθρώπους η δυνατότητα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόταση  5 σημείων που περιλαμβάνει:

-Νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών σε σε τράπεζες και funds έως 240 δόσεις.

-Προστασία της κύριας κατοικίας για τους  αδύναμους δανειολήπτες.

-Νέο πλαίσιο ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και ασφαλιστικά σε 120 δόσεις, με διαγραφή του 30% της οφειλής για όσους τηρούν τη ρύθμιση.

-Θεσμοθέτηση κανόνων λειτουργίας και συμπεριφοράς για funds και servicers. Να σταματήσουν οι αθέμιτες πιέσεις και απειλές.

-Αξιολόγηση των αντιπροτάσεων για διακανονισμό που καταθέτουν οι δανειολήπτες από δεύτερου βαθμού ανεξάρτητο όργανο. Είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε έναν αποτελεσματικό εξωδικαστικό μηχανισμό.

Το ΠΑΣΟΚ στέκεται στη σωστή πλευρά της κοινωνίας. Με τους αδύναμους, με αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν τους κόπους μιας ζωής.’’

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares