Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 21:29

Δεν είναι «τοξικότητα» και «άγνοια», η διεκδίκησή μας για υπηρεσίες φιλικές και εξυπηρετικές προς όλους τους νησιώτες

Μετά την ευθεία επίθεση από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, σχετικά με δηλώσεις μου σε σημαντικό ζήτημα που αφορά στη διαδικασία χορήγησης αδειών λειτουργίας φαρμακείων στην περιοχή μας, καταφατικά δηλώνω ότι ούτε «αστείρευτη τοξικότητα», ούτε «εμφανής άγνοια» με χαρακτηρίζουν.

Είναι τουλάχιστον απογοητευτική η τακτική τέτοιας υποτίμησης μιας πολιτικής ανθυποψήφιας. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό και μεθοδευμένο, το τρικ μιας «τεχνητής» πολιτικής αντιπαράθεσης  ή ακόμα και «έριδας» με την  Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, χρησιμοποιώντας την παλαιότερη ιδιότητά της ως υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μάταιο να χρησιμοποιούνται ως «εργαλεία» επίθεσης, η κομματική μου ταυτότητα (όταν αυτή είναι γνωστή σε όλους) ή το αποτέλεσμα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών. Στο νέο αγώνα που δίνουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δε μας πτοούν τα έωλα χτυπήματα «κάτω από την ζώνη» αλλά η ποιοτική και ισότιμη καθημερινότητα των νησιωτών.

  • Αναφορικά με το ζήτημα που έθεσα, ας είμαστε ξεκάθαροι ότι ΔΕΝ αποτελεί ευθύνη της υπηρεσιακής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και κατ’ επέκταση της Προϊσταμένης της, αλλά καυτηριάζει την πρόθεση που διέπει τις αποφάσεις της Πολιτικής Διοίκησης.

Σύμφωνα με το Νόμο 4715/2020 (άρθρο 29, παρ. 2), «εντός του α΄ δεκαπενθημέρου των μηνών Φεβρουαρίου και Ιουλίου, αντίστοιχα, υποβάλλονται στην αρμόδια αρχή οι αιτήσεις για την άδεια ίδρυσης αυτών που διαθέτουν τα νόμιμα προσόντα». 

Για το 1ο εξάμηνο του 2023,βάσει του παραπάνω νόμου, ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις κενές θέσεις των φαρμακείων όπως αυτή προβλέπεται από τις οικείες διατάξεις, ορίζεται το πρώτο 15νθήμερο μηνός Ιουλίου 2023 και εφόσον η 15η Ιουλίου δεν είναι εργάσιμη, η λήξη της μεταφέρεται την 17η Ιουλίου 2023, ημέρα Δευτέρα.

Εγείρει ερωτηματικά λοιπόν, η απόφαση της ΠΝΑΙ να μην ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων  Περιφερειών της χώρας  (που δεν είναι καν νησιωτικές) και να μην παρατείνει νομίμως την ημέρα λήξης αποδοχής αιτήσεων. Αναρωτιέται κανείς γιατί μίκρυναν το χρονικό όριο της κατάθεσης των απαιτούμενων εγγράφων ηλεκτρονικώς (ή αυτοπροσώπως), μια μέρα νωρίτερα (14η Ιουλίου), όταν σε μια πολυνησιωτική περιφέρεια κάθε επιπλέον μέρα είναι κρίσιμη για την μετακίνηση και τη διευκόλυνση των πολιτών.

Ούτε «τοξικότητα», ούτε «άγνοια», λοιπόν, παρά μόνο η διεκδίκησή μας για υπηρεσίες που ΤΟΥΛΑΧΙΣΟΝ  θα είναι φιλικές και εξυπηρετικές προς όλους τους νησιώτες, συμβάλλοντας με θετική και δημιουργική πολιτική βούληση. 

Δελτίο τύπου της υποψήφιας Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Χρύσας Καραγιάννη

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares