Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2013 15:33

Αστέρας Τραγαίας: "Σταθερή αξία".

ASTERAS-ANAGENNHSH 2012 5

Καθόλου τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρηθεί η φετινή πορεία του Αστέρα Τραγαίας, ο οποίος στην «στροφή» του χρόνου βρίσκετε στην 3η θέση της βαθμολογίας του 3ου ομίλου.

NAXOS Katsonis 200x100Η ομάδα που έχει ένα από τα μεγαλύτερα σε μέσο όρο ηλικίας ρόστερ στις Κυκλάδες μετά την κατάκτηση του τίτλου στον 2ο όμιλο της Β΄ Κυκλάδων την σεζόν 2011-2012, όπου σε 12 αγώνες είχε 10 νίκες, φέτος με 2-3 σημαντικές προσθήκες, όπως είναι αυτές του Αγγελή και του Λυμπερτά, κοιτάζει κατάματα τον κάθε αντίπαλο και άξια θα λέγαμε κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Με όπλο την άμυνα.

Κάθε ομάδα έχει το δυνατό και το αδύνατο σημείο της… στην περίπτωση του Αστέρα Τραγαίας θα λέγαμε ότι το δυνατό του σημείο είναι η άμυνα, καθώς η εμπειρία που διαθέτει στα μετ’ όπισθεν του έχει δώσει την δυνατότητα να «καθαρίσει» πολλά ματς.

Μάλιστα η ομάδα του Νίκου Βλησίδη σε εννέα αγώνες πρωταθλήματος έχει δεχτεί 11 τέρματα με τα 8 εξ’ αυτών να έχουν προέρθει σε τρεις αναμετρήσεις (3 από την Θύελλα και 5 από τον Πανθηραϊκό.

Το μυστικό βρίσκετε στην τριάδα της άμυνας των: Βουτσίνου, Αλιμπέρτη, Κατσούλη, που διαθέτουν τεράστια εμπειρία στον χώρο, γνωρίζουν πως πρέπει να αμυνθούν και έχοντας άριστη αντίληψη του παιχνιδιού αποτρέπουν με επιτυχία πολλές καταστάσεις, οι οποίες θα ήταν απειλητικές για την εστία του επίσης πολύ καλού τερματοφύλακα Polja.

DSCN2169Πολυφωνία.

Από εκεί και πέρα η ομάδα από το λεκανοπέδιο της Τραγαίας διαθέτει και ένα εξαιρετικά ποιοτικό κέντρο, που σε συνδυασμό με την πολυφωνία που διαθέτει στην επίθεση συνθέτουν την εικόνα μιας πολύ ανταγωνιστικής ομάδας. Οι ασίστ των, Αγγελή και Μαρούλη (από 2 γκολ ο καθένας), έχουν δώσει φέτος πολλά έτοιμα τέρματα στους επιθετικούς των "Πορτοκαλί", με τους τελευταίους να βρίσκουν τα αντίπαλα δίχτυα δύο φορές ανά παιχνίδι (21 γκολ σε 9 αγώνες).

Το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας έχει παραμείνει το ίδιο με αυτό της περσινής σεζόν, καθώς οι: Δεδρινός (4), Μασούρας (3) και Φρατζέσκος (3), έχουν πετύχει σχεδόν τα μισά από τα 21 τέρματα της ομάδας τους.

Υπέρ – κατά.

Ο Αστέρας Τραγαίας αποτελεί σίγουρα ένα σημαντικό κομμάτι για την ιστορία του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου. Στις τάξεις της ομάδας υπάρχουν ποδοσφαιριστές που πραγματικά προσδίδουν στο άθλημα ποιότητα και αξιοπιστία. Στα θετικά επίσης μπορεί να συμπεριληφθεί και η αγάπη που τρέφουν μερικοί άνθρωποι για το συγκεκριμένο σωματείο, αγάπη που θα λέγαμε ότι κρατά «ζωντανή» την ομάδα.

Τα αρνητικά δεν είναι πολλά θα λέγαμε… αλλά είναι σίγουρα απογοητευτικά, καθώς η έλλειψη διοικητικών παραγόντων έχει αφήσει πίσω την δουλειά σε επίπεδο ακαδημιών, που κρίνονται απαραίτητες για τηνASTERAS-THIELLA 2012 009 βιωσιμότητα του κάθε σωματείου. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το γεγονός ότι η ομάδα της Νάξου ίσως διαθέτει το πιο «γηρασμένο» ρόστερ ανάμεσα στις ομάδες των Κυκλάδων, γεγονός πιστεύουμε, που θα πρέπει να κάνει τους ιθύνοντες του εν λόγο σωματείου να σκέφτονται βραχυπρόθεσμες αλλαγές σε αυτούς τους τομείς.

Πάντως θα πρέπει να αναφερθεί στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ και η άποψη που επικρατεί κυρίως μεταξύ των παιχτών και λέει ότι, κάνουμε αυτό που μας αρέσει, είμαστε μια οικογένεια και πάνω από όλα κάνουμε ερασιτεχνικό αθλητισμό και όχι πρωταθλητισμό.

Άποψη μας είναι ότι ο Αστέρας Τραγαίας διαθέτει στις τάξεις τους αθλητές που έχουν τεράστια ποδοσφαιρική αξία και αν αξιοποιηθούν σωστά, τόσο οι εμπειρίες τους, όσο και η γνώση τους για το άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο, τότε ίσως κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει ακόμα και για τους πλέον κατάλληλους και ενδεδειγμένους για να χτίσουν κάτι το υγειές και βιώσιμο για το μέλλον αυτής της ιστορικής ομάδας.

Διαβάστε όλα τα νέα της ομάδας εδώ.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares