Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2013 18:33

Α.Μ.Σ. Φιλωτίου: "Γύρισμα σελίδας"

AMS FILOTIOU AGERSANI 2012 PANIG EYRI

Θετική μπορεί να αξιολογηθεί η ως τώρα πορεία του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου στο πρωτάθλημα.

FILOTI-AGERSANI KYPELLO 2012Το βάρος που φέρει το όνομα της ιστορικής ομάδας του Φιλωτίου θα λέγαμε ότι την κατατάσσει στις ομάδες που είναι «υποχρεωμένες - καταδικασμένες» να πρωταγωνιστούν σε οποιαδήποτε από τις διοργανώσεις που λαμβάνουν μέρος.

Η περσινή κακή παρένθεση όσον αφορά την αγωνιστική εικόνα και την πορεία του ΑΜΣ Φιλωτίου στο πρωτάθλημα φαίνεται ότι ανήκει ολοκληρωτικά στο παρελθόν. Φέτος το ιστορικό σωματείο της ορεινής Νάξου φαίνεται πως γύρισε σελίδα και πλέον φαντάζει ως μια ομάδα που έχει μέλλον και βλέψεις για ψηλά.

Αποστάσεις και ανομοιογένεια.

Η αρχή της φετινής σεζόν βρήκε τους πάντες στο Φιλώτι να πιστεύουν σε μια καλή πορεία της ομάδας τους. Μάλιστα η διοίκηση των Φιλωτιτών έκανε τις απαραίτητες κινήσεις με την πρόσληψη του Γιώργου Βασαλάκη στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας και τις αποκτήσεις παιχτών αναγνωρισμένης ποιοτικής αξίας, όπως είναι αυτές των: Κρητικού, Μανωλά και Ξενάκη, που σε συνδυασμό με την επιστροφή του Κοττάκη από τον Πανναξιακό και του ήδη καλού ποιοτικά ρόστερ που διέθετε το Φιλώτι όλοι μιλούσαν για μια εξαιρετική ομάδα.

Ωστόσο οι Φιλωτίτες ήξεραν εξ’ αρχής ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν το χάντικαπ των -2 της περσινής περιόδου και τη έλλειψη δικού τους γηπέδου, με τον τελευταίο παράγοντα να είναι πολύ αρνητικός για τηνNAXOS Katsonis 200x100 ομαλή λειτουργία οποιασδήποτε ομάδας.

Η συνέχεια τελικά έδειξε ότι η ανομοιογένεια της ομάδας δεν ήταν δυνατόν να βελτιωθεί άμεσα, καθώς στις προπονήσεις που γινόταν 20 χλμ. μακριά από το Φιλώτι (γήπεδο Αγερσανίου) δεν συγκεντρωνόταν το σύνολο των παιχτών της ομάδας.

Μάλιστα το τίμημα θα λέγαμε ότι πληρώθηκε ακριβά για τον ΑΜΣ Φιλωτίου, ο οποίος ενώ διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ χάνει βαθμούς σε ματς που θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη.

FILOTI-AGERSANI 2012Αγωνιστική εικόνα.

Οι "Ορεινοί της Νάξου" έχουν πετύχει αγωνιστικά φέτος κατά το ήμισυ, αφού στα λεγόμενα εύκολα ματς τα έχει πάει πολύ καλά, πετυχαίνοντας 2 εντός έδρας νίκες με Λάβα (1-0) και Καρτεράδο (0-7), ενώ με τον ΑΣ Ίου στην Ίο το ματς έληξε 2-2.

Στα τοπικά ντέρμπι η ομάδα του Γιώργου Βασαλάκη έχει κρατήσει το αήττητο στον 1ο γύρο, καθώς μετρά μια νίκη και μια ισοπαλία (4-3 Αναγέννηση, 1-1 Τραγαία).

Ωστόσο ο κακός δαίμονας του Α.Μ.Σ Φιλωτίου συνεχίζουν να είναι τα ματς της Σαντορίνης με Θύελλα και Πανθηραϊκό, όπου οι "Κυανέρυθροι" γνωρίζουν μόνο ήττες.

Εν ολίγοις ο ΑΜΣ Φιλωτίου στα μέχρι σήμερα ματς που έχει δώσει θα λέγαμε ότι έχει παρουσιάσει μια όχι και τόσο σταθερή εικόνα, καθώς οι στατιστική λέει ότι η ομάδα όσο εύκολα σκοράρει τόσο εύκολα δέχεται γκολ (24-21 τέρματα).

Η διαφορά.

Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί μέσα σε αυτό το ρεπορτάζ η αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα εντός των αγωνιστικών χώρων. FILOTI-LAVA 2012 1

Άλλωστε αυτή η εικόνα έχει στο παρελθόν «αμαυρωθεί» από μεμονωμένα άτομα που ήθελαν να χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους μέρος αυτού του πολύ σημαντικού σωματείου. Στην ουσία όμως όλοι αυτή πάντα αποτελούσαν "ξένο σώμα" για την οικογένεια του Φιλωτίου.

Η νέα προσπάθεια χωρίς να υπάρχει κάποια επιδίωξη έχει φέρει εξόφθαλμα αποτελέσματα στον τομέα του "Ευ αγωνίζεσθαι", αφού στην κάλυψη των αγώνων του Φιλωτίου δεν υπάρχει πλέον ρεπορτάζ που θα μπορούσε να αναφερθεί σε έκτροπα… το αντίθετο θα λέγαμε.

Όλα αυτά όμως έχουν μια εξήγηση και αυτή δεν είναι άλλη από το νέο αίμα που έχει μπει στην ομάδα, που σε συνδυασμό με τους γηγενείς ποδοσφαιριστές του ΑΜΣ Φιλωτίου και την πολύτιμη συμβολή του Γιώργου Βασαλάκη έχουν φέρει απτά αποτελέσματα όσον αφορά τον τομέα αυτό.

Κύπελλο.

Μετά από πολλά χρόνια φέτος ο Α.Μ.Σ Φιλωτίου έχει καταφέρει να προκριθεί στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου, αποκλείοντας στην 1η φάση τον Αστέρα Τραγαίας (2-1 23/9/2012) και στην 2η την Αναγέννηση (3-1 30/9/2012). Τώρα οι Φιλωτίτες καλούνται να ξεπεράσουν και το δύσκολο εμπόδιο της Θύελλας Καμαρίου, την οποία θα αντιμετωπίσουν στις 6/1/2013 στο γήπεδο του Αγίου Αρσενίου, έχοντας σαν στόχο την πρόκριση τους στα ημιτελικά του θεσμού.

Μέλλον.FILOTI-THIELLA 2012

Αν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποιες ομάδες με μέλλον σίγουρα μέσα σε αυτές θα συγκαταλέγαμε και τον ΑΜΣ Φιλωτίου, αφού η ομάδα της Νάξου έχεις στις τάξεις της ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που πλαισιώνονται από παιδιά προερχόμενα από τις ακαδημίες.

Μάλιστα η επικείμενη κατασκευή του γηπέδου στο Φιλώτι αναμένεται να δώσει περισσότερη πνοή στα «μικρά» τμήματα του Συλλόγου, τμήματα στα οποία βασίζεται και το όποιο μέλλον υπάρχει για κάθε σοβαρό σωματείου.

Η παρουσία στις Μικτές ομάδες Κυκλάδων των, Βασίλη Ψαρρά και του Μιχάλη Βασιλάκη τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι κάτι καλό γίνεται στο Φιλώτι…. Σε αυτό το κάτι όμως πρέπει να υπάρξει συνέχεια για να μπορούμε σε μερικά χρόνια να μιλάμε για μια ομάδα – πρότυπο.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares