Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 12:02

AEGEAN 600: Η Τελετή απονομής επάθλων και τα διθυραμβικά σχόλια των ξένων ιστιοπλόων για τη διοργάνωση

Με τις βραβεύσεις των κορυφαίων πληρωμάτων στην Τελετή απονομής που φιλοξενήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου ολοκληρώθηκε ο 3ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης AEGEAN 600.

Οι νικητές των κατηγοριών παρέλαβαν τα βραβεία τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους με το Αιγαίο για το καλοκαίρι του 2024 (7-13 Ιουλίου) στο 4ο AEGEAN 600.

«Η φετινή διοργάνωση με την παρουσία 11 maxi σκαφών αναβαθμίστηκε ποιοτικά. Πλέον το AEGEAN 600 κατοχυρώνεται στους 5 μεγάλους αγώνες ανοικτής θαλάσσης ανά τον κόσμο. Διοργανώσεις τέτοιου υψηλού κύρους προβάλλουν τη χώρα μας ως χώρα ναυταθλητισμού και θαλασσίου τουρισμού. Το μέλλον της διοργάνωσης προβλέπεται ευοίωνο. Ευχαριστώ όλους όσοι στήριξαν και βοήθησαν ώστε το 3ο AEGEAN 600 να πετύχει και στον αγωνιστικό αλλά και στον οργανωτικό τομέα» τόνισε ο διοργανωτής του αγώνα και πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Ενθουσιασμένοι δήλωσαν και οι ξένοι ιστιοπλόοι από την διεξαγωγή του 3ου AEGEAN 600. «Ήταν μια εκπληκτική διοργάνωση και στη στεριά και στη θάλασσα. Το απολαύσαμε, οι συνθήκες ήταν απαιτητικές και το σκάφος ταξίδευε γρήγορα. Χρειάστηκε να μειώσουμε ταχύτητα μερικές φορές για να μην προκαλέσουμε ζημιές. Ξέραμε όμως ότι είχαμε τον σωστό εξοπλισμό για να πάμε γρήγορα στο τέλος και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Θα επιστρέψουμε το επόμενο καλοκαίρι» τόνισε χαρακτηριστικά ο Chris Sherlock, κυβερνήτης του σκάφους «Leopeard 3» που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην 3η εκδοχή του AEGEAN 600.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της PRADA και της ιταλικής ομάδας του America’s Cup Luna Rossa – Prada Pirelli ιδιοκτήτη του σκάφους «ULISSE», Patrizio Bertelli. «Το επόμενο καλοκαίρι θα έρθουμε με ένα καινούριο σκάφος που θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Για μας ήταν καταπληκτική εμπειρία η φετινή διοργάνωση».

Τη διοργάνωση χαιρέτησε και η υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της International Maxi Association κ. Maria Luisa Farris. «Είμαι εδώ γιατί αρκετοί ιδιοκτήτες των maxi σκαφών μου ζήτησαν να έρθω για να τους μεταφέρω πληροφορίες, για τα logistics, τη διαδρομή του αγώνα, για την οργάνωση.

Oι ιδιοκτήτες των σκαφών maxi είναι γενικά επιφυλακτικοί. Κάποιες φορές έχουν δυσκολία να αφήσουν τις παλιές διοργανώσεις και να έρθουν σε νέες. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενη που θα μπορώ να τους μεταφέρω ότι όλα ήταν άκρως επιτυχημένα. Και ότι οι διοργανωτές είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουν ακόμη περισσότερα σκάφη maxi το επόμενο έτος».

Στην Τελετή απονομής μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο ιδιοκτήτης της Olympic Marine και συνδιοργανωτής Γιώργος Προκοπίου, ο Λιμενάρχης Λαυρίου Χρήστος Ζούμπος, η εκπρόσωπος του Δήμου Λαυρεωτικής κ. Κατερίνα Πάλλη και πλήθος χορηγών και υποστηρικτών της διοργάνωσης μεταξύ των τηλεοπτικών και φωτογραφικών συνεργείων ήταν και ο διάσημος Ιταλός φωτογράφος Carlo Borlenghi ο όποιος κατέγραψε στιγμές του αγώνα με τα εξαιρετικό του ταλέντο.

Τη διοργάνωση του 2024 θα παρακολουθήσει από κοντά ο Ιταλός Filippo Bergammi, νικητής του e-AEGEAN 600 που «έτρεχε» ταυτόχρονα με τον αγώνα στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής ιστιοπλοΐας Virtual Regatta και στην οποία συμμετείχαν 12.000 χιλιάδες φίλοι της ιστιοπλοΐας από όλο τον κόσμο, για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Το AEGEAN 600 διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και την Olympic Marine καθώς και με τη συμβολή του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής

Γραμματείας Αθλητισμού. Χορηγοί είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και η Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Ε., παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σχοινιών και συρματόσχοινων για τη ναυτιλία. Υποστηρικτές της διοργάνωσης, είναι η διεθνής εταιρεία FRASER, διαχειρίστρια πολυτελών σκαφών αναψυχής, η μπύρα ΝΗΣΟΣ και η εταιρεία

κατασκευής και ενοικίασης σκαφών X-YACHTING. Προμηθευτές του αγώνα είναι το νερό ΔΙΡΦΥΣ, η πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ, οι μπανάνες Dole και η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων SIXT. Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA, STAR και NOVA η οποία είναι και ο επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης των δύο διοργανώσεων. Επίσης χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8, η αθλητική εφημερίδα SPORTIME, τα περιοδικά SKIPPER ON ONDECK, ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, BOATS & YACHTING και ATHENS RIVIERA και το αθλητικό ειδησεογραφικό site APEX.

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares