Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 14:48

Με το καλημέρα «βλέπει» φάιναλ φορ

Με σούπερ άμυνα και καταπληκτικούς Χάρο - Μελά ο ΑΠΑΣ έκανε το «2χ2» κερδίζοντας την Σαντορίνη ΑΕ 68 - 61 παρά τους 31 πόντους του Βουρτζούμη Με σούπερ άμυνα και καταπληκτικούς Χάρο - Μελά ο ΑΠΑΣ έκανε το «2χ2» κερδίζοντας την Σαντορίνη ΑΕ 68 - 61 παρά τους 31 πόντους του Βουρτζούμη

Η μάχη φέτος στο .Νότιο Ομιλο της ΕΣΚ Κυκλάδων είναι αμφίρροπή από τη στιγμή που υπάρχει τόσο ομάδα της Σύρου όσο η ιδιαίτερα ενισχυμένη ομάδα της Σαντορίνης ΑΕ.

THIRA XALARISΌμως, η πρώην πρωταθλήτρια ομάδα Κυκλάδων, ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια παραμένει το μεγάλο φαβορί και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Για να περάσει κάποιος στο φάιναλ φορ και να φτάσει στο τίτλο θα πρέπει να περάσει πρώτα από τα .Φανάρια. Πόσο εύκολο είναι αυτό και δη στο ΔΑΚ Νάξου; Το βράδυ του Σαββάτου, η Σαντορίνη ΑΕ το ένιωσε από πρώτο χέρι. Οι παίκτες του Μάριου Ωνάσογλου (εκτέλεσε χρέη προπονητή) έπιασαν από το ..λαιμό την αντίπαλη ομάδα, την έπνιξαν με την άμυνά τους και έφτασαν στη νίκη (68-61) φτάνοντας τις δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (σ.σ. είχαν νικήσει και τον Αρη στη Σύρο με 85-46) και πλέον είναι το πρώτο φαβορί για τη πρόκριση στο φάιναλ φορ.

Από τη πλευρά της, η Σαντορίνη ΑΕ είδε ότι για να φτάσει στη κορυφή χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη και κυρίως οφείλει να εκμεταλλευτεί όλα τα όπλα της. Η παρουσία του Βαγγέλη Βουρτζούμη καθοριστική, σημείωσε 31 πόντους με πέντε εύστοχα τρίποντα, έβγαλε πάθος, κυνήγησε μπάλες και έδειξε ότι σίγουρα δεν ήρθε για βόλτα στη Καλντέρα. Όπως άλλωστε και ο Βίλας στη θέση του πόιντ γκαρντ, ο οποίος μάλιστα είναι και παλιός .γνωστός του ΑΠΑΣ από τα μπαράζ ανόδου όταν φορούσε τη φανέλα FANARIA AES ANDRES VOYRομάδας της Χίου. Όμως, όταν έχεις Παπαδόπουλο και Παπασταματίου, δύο παίκτες με ύψος και όγκο που γεμίζουν τη ρακέτα είναι κρίμα να μην τους αξιοποιείς προς το συμφέρον της ομάδας σου.

Οσο για το παιχνίδι; Ο ΑΠΑΣ μετά το πρώτο δεκάλεπτο όπου βρέθηκε να χάνει (19-14 οι Βουρτζούμης - -Παπαδόπουλος είχαν 16 από τους 19 πόντους της Σαντορίνης)  πήρε μπροστά, στη δεύτερη περίοδο δέχτηκε μόλις 10 πόντους με τους Μελά και Πρόκο να έχουν το πρώτο λόγο και ουσιαστικά εκεί καθάρισαν τον αγώνα. στα τελευταία δεύτερα το επιθετικό φάουλ που κέρδισε ο Ματσούκας από τον Βουρτζούμη με τη διαφορά να είναι στους πέντε πόντους (65-61) ήταν όλα τα λεπτά ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι και οι δύο ομάδες σημείωσαν τους τελευταίους πέντε πόντους τους από βολές (!!!)

Στα αξιοσημείωτα η ένσταση που κατέθεσε ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια για την συμμετοχή του Παπαδόπουλου ισχυριζόμενος ότι κακώς συμμετέχει από τη στιγμή που στο συγκεκριμένο παιχνίδι έληγε η τιμωρία των έξι αγωνιστικών και βέβαια η αγωνία του Νίκου Χάρου να μάθει τα καλά μαντάτα από τη σύζυγό του καθότι περιμένει τον / την διάδοχο και τους ευχόμαστε να είναι υγιέστατο το μωράκι τους και να ακολουθήσει τα χνάρια του μπαμπά εάν είναι αγόρι ή της μαμάς εάν είναι κορίτσι.

Διαιτητές: Κασάπη, Πετρόπουλος

Δεκάλεπτα: 14-19, 24-10, 12-21, 18-11

ΑΠΑΣ τα «Φανάρια» (Ωνάσογλου): Προμπονάς 2, Φρατζέσκος Ι, Δενδρινός 5, Βενιέρης 2, Χουζούρης, Πρόκος 10, Ανεβλαβής 2, Χάρος Ν 17 (2), Γιαμούρης, Βουτυρόπουλος 2, Ματσούκας 6, Μελάς 22 (3)

Σαντορίνη ΑΕ (Κωνσταντινίδης): Σιέχου, Θεοδωρόπουλος, Μιχαλέλης, Κατηκαρίδης 3 (1), Σταματέλος, Βίλας 18 (1), Μουρατίδης, Βουρτζούμης 31 (5), Πατζιαρίδης, Παπαδόπουλος 7 (1), Φασούλης 2, Παπασταματίου.

Περισσότερες φωτογραφίες

FANARIA AES ANDRES

THIRA XALARIS

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares