Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 17:08

Η απάντηση της ΕΣΚ Κυκλάδων στον Πανναξιακό ΑΟΝ

Τίποτα δεν αφήνει αναπάντητο πλέον η ΕΣΚ Κυκλάδων, καθώς μετά την απάντηση στην επιστολή του Μαρπησσαϊκού, αυτή τη φορά, με νέα ανοιχτή επιστολή ήρθε η σειρά του Πανναξιακού ΑΟΝ και την απάντηση στην αντίστοιχη δική του ανακοίνωση.

Αγαπητά  μέλη  του  Δ.Σ  του  ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΑΟΝ,

Πεποίθησή μας είναι ότι τα όποια παράπονα για τη λειτουργία και τις αποφάσεις της Ε.Σ.Κ.Κ. πρέπει να λύνονται εντός της οικογένειας με επιστολές και κυρίως με τη συμμετοχή στην προβλεπόμενη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης των σωματείων καλαθοσφαίρισης που λαμβάνει χώρα τουλάχιστο δύο φορές το χρόνο.

Εντούτοις αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε δημοσίως στην από 26/2/2019  ανακοίνωση  του Δ.Σ. του Πανναξιακού αφού οι εν λόγω παράγοντες  χρόνια τώρα απέχουν  από τις συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης αλλά είναι επί μονίμου βάσεως  παρόντες μόνο σε διαμαρτυρίες, σε ανακοινώσεις εντυπωσιασμού σε Μ.Μ.Ε. και σε αιτήματα διαμόρφωσης του προγράμματος αγώνων αναλόγως της διάθεσης παραγόντων και προπονητών αυτού.

Αν συμμετείχατε στις συνελεύσεις και στις διαδικασίες της Ε.Σ.Κ.Κ. θα γνωρίζατε ότι τα περιθώρια  ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων ( τα έχει θέσει η ΕΟΚ) είναι πολύ στενά και κάθε αναβολή εφεξής θέτει σε κίνδυνο την έγκαιρη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Και φτάσαμε στο σημείο να είναι τόσο στενά τα περιθώρια γιατί μεταξύ άλλων το σωματείο σας μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου διοργάνωσε τουρνουά (!!!) που είχε ως συνέπεια για ένα σαββατοκύριακο να μην οριστούν αγώνες για το σωματείο σας και για τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν.

Τόσο εχθρικό ήταν το νέο Δ.Σ. απέναντί σας που αντί να σας το απαγορεύσει όπως θα έπρεπε για την ομαλή και έγκαιρη διεκπεραίωση των αγωνιστικών εντούτοις το έθεσε και υπό την αιγίδα της ΕΣΚΚ ως διοργάνωση προώθησης του αθλήματος.

Είναι τόσο εχθρικό το νέο Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Κ. απέναντί σας που στις διαμάχες – διαφορές που είχατε στην αρχή της χρονιάς με το έτερο σωματείο της Νάξου προσπάθησε και με αυτοπρόσωπη παρουσία του προέδρου μας στη Νάξο να κατευναστούν τα πνεύματα και να μετριασθούν οι διαφορές κάτι που τελικά έγινε.

Είναι τόσο εχθρικό το νέο Δ.Σ. απέναντί σας που έχουμε αναβάλει φέτος κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αγώνες των κορασίδων σας λόγω ασθενειών κάποιων εξ αυτών ( με τη σύμφωνη γνώμη της αντίπαλης ομάδας -Α.Ο.Π εν προκειμένω) καθώς προτεραιότητα είναι να παίξουν τα παιδιά μπάσκετ.

Αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε στον δυσκολότερο πανευρωπαϊκά νομό για διεξαγωγή πρωταθλημάτων; Αντιλαμβάνεστε ότι έχει καθυστερήσει η πρόοδος των πρωταθλημάτων και έχετε μερίδιο ευθύνης και εσείς για αυτό; Εμείς επειδή το αντιλαμβανόμαστε θα περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή την αναβολή ενός αγώνα εφόσον δεν είναι ξεκάθαρο το απαγορευτικό. Τα περί προετοιμασίας την προηγούμενη ημέρα για ταξίδι την επόμενη ισχύουν για όλες τις ομάδες και δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα για αναβολή ενός αγώνα. Αν είναι δυνατόν να αναβάλουμε αγώνα μέρες πριν μη τυχόν και προετοιμαστεί («ψυχολογικά») τζάμπα  μία ομάδα….

Στη συγκεκριμένη περίπτωση κανένα μετεωρολογικό site (meteo, Poseidon, windfinder , windguru, ΕΜΥ) δεν έδινε περισσότερα από 8 μποφόρ, συνθήκες με τις οποίες συνήθως ταξιδεύουν τα πλοία. Με αυτό το σκεπτικό και δεδομένων των στενών περιθωρίων ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων περιμέναμε μέχρι τελευταία στιγμή για να αναβάλουμε τόσο το δικό σας ματς όσο και των υπολοίπων ομάδων που απλά αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες και δεν διαμαρτύρονται.  Σημασία έχει ότι ενημερωθήκατε για την αναβολή ή με ποιόν τρόπο ενημερωθήκατε;  Άλλες φορές έχουμε αναβάλει εμείς πριν τις άλλες ενώσεις των Κυκλάδων αλλά τι σημασία έχει ποιος θα αναβάλει πρώτος;

Ως προς την κλήση του αθλητή σας (η οποία για εσάς σήμανε την εχθρότητα του Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Κ. απέναντί σας), ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκε αθλητής να απολογηθεί και ουδέποτε απολογήθηκε και αντ’ αυτού έστειλε έγγραφη άρνηση απολογίας (ουσιαστικά) το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου του δείχνοντας έτσι έμπρακτη έλλειψη σεβασμού προς τους κανονισμούς και τις διαδικασίες του πειθαρχικού δικαίου της Ε.Ο.Κ. (κάνετε τον κόπο να το διαβάσετε) όπως σας ενημερώσαμε αναλυτικώς και εγγράφως και σας δώσαμε και τις λεπτομέρειες συνεδρίασης της πειθαρχικής επιτροπής !!

Η έγγραφη απάντηση του Δ.Σ. του Πανναξιακού στην κλήση προς απολογία του αθλητή  προκαλεί μόνο θλίψη καθώς αντί να συνετιστεί ο αθλητής, το σωματείο σας προσπάθησε να παρουσιάσει τα άσπρα μαύρα, ότι δήθεν η χειρονομία δεν είναι αυτή που φαίνεται, ότι δήθεν δεν προκύπτει ότι αφορά τον συγκεκριμένο αγώνα, δεν προκύπτει ότι έγινε στα αποδυτήρια του γηπέδου ( παρά τα σχετικά δημοσιεύματα) και άλλα πολλά στα πλαίσια ενός θεάτρου του παραλόγου. Για το μέγεθος της ποινής (2 αγωνιστικές – το μέγιστο για τη συγκεκριμένη παράβαση) αναζητήστε την ευθύνη σας που δεν αφήσατε τον αθλητή σας να απολογηθεί…

Μετά την επιβολή της ποινής εντούτοις και για μία ακόμη φορά και «φερόμενοι πάλι με πρωτοφανή εχθρικότητα εναντίον σας»  εγκρίναμε  ο συγκεκριμένος αθλητής να συμμετάσχει σε αγώνα θεωρώντας ότι εκτίει τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του σε αγώνα ανδρικού πρωταθλήματος που διεξάγονταν παράλληλα και κάνοντας χρήση μίας διάταξης που ορίζει ότι αγώνας που εκτίει ποινή ο αθλητής θεωρείται και αυτός τμήματος που έχει συμμετοχές την τελευταία διετία!! Μιλάμε για τέτοια εχθρικότητα…

Ως προς την ανάθεση του final 4 εφήβων ξανά στην Τήνο η απόφαση λήφθηκε στο πρόσφατο Δ.Σ. κατά ισχυρή πλειοψηφία ( απουσίαζε ένα μέλος  και με έξι παρόντες η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία 5-1).

Οι λόγοι που οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση είναι οι εξής (τυχαία η σειρά): α) Στις προσκλήσεις για την πρόσφατη γενική συνέλευση αναφέραμε ότι το όποιο ενδιαφέρον για φιλοξενία final 4 θα εκφραστεί στην Γενική Συνέλευση των σωματείων στην οποία φυσικά απουσίαζε ο Πανναξιακός και συνεπώς ουδείς εκπρόσωπος του Πανναξιακού υπήρξε για να εκφράσει ενδιαφέρον φιλοξενίας final4 στη Νάξο . Στείλατε πρόταση μετά από κάποιες μέρες στο Δ.Σ. ασαφή και αόριστη η οποία «διορθώθηκε» με επιστολή του Έπαρχου Νάξου για να συζητηθεί εντέλει στο Δ.Σ. παρά το γεγονός ότι δεν το κάνατε με τη διαδικασία που σας ζητήσαμε ( στη Γ.Σ.) παρά μόνο όταν και όποτε νομίζετε εσείς, β) Τα παρελθόντα έτη οι διεξαγωγές final 4 στην Τήνο ( όπως και τα αντίστοιχα σε Σαντορίνη και Πάρο) είχαν κατά κοινή ομολογία τεράστια επιτυχία με πλήθος κόσμου στις κερκίδες, αρκετές παροχές και κυρίως πολλά άτομα – εθελοντές στο νησί να «τρέξουν» τη διοργάνωση σε αντίθεση με ότι έχει συμβεί στο παρελθόν στο νησί σας, γ) Η συμμετοχή της ομάδας του Α.Ο. Άνδρου στο final 4 καθιστούσε σχεδόν αδύνατη λόγω έλλειψης συγκοινωνίας την διεξαγωγή  του final 4 στην Νάξο και δ) μαθηματικά ακόμα καμία ομάδα της Νάξου δεν έχει προκριθεί στο final 4 εφήβων.

Ως προς το θέμα της διαιτησίας και του ορισμού διαιτητών και ότι δήθεν  σφυρίζουμε αδιάφορα πρέπει να γνωρίζετε ότι με παραινέσεις και πιέσεις μας είναι σε εξέλιξη σχολή διαιτησίας ( 13 άτομα) στα πλαίσια της οποίας θα γίνει αξιολόγηση και των υπολοίπων διαιτητών ενώ πρόσφατα σε διοικητικό μας συμβούλιο βρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔ Ε.Σ.Κ.Κ. για ανταλλαγή απόψεων και του εκφράστηκαν όλα τα παράπονα ως προς τους ορισμούς διαιτητών.

Κύριοι, αφήστε τις ανούσιες  φωνές και τις διαμαρτυρίες για τη δημιουργία εντυπώσεων  και ελάτε να συμμετάσχετε και να λύσουμε μαζί τα προβλήματα του μπάσκετ στο νομό μας. Είμαστε στη διάθεσή σας για γόνιμο διάλογο και ζητάμε από εσάς μία συμπεριφορά ευθύνης και ενδιαφέροντος για το καλό του μπάσκετ στον Νομό Κυκλάδων, συμπεριφορά που επιβάλλεται από τη μεγάλη ιστορία του σωματείου Πανναξιακός ΑΟΝ.

ΤΟ  ΔΣ  ΤΗΣ  ΕΣΚΚ

ΣΑΛΑΧΑΣ  ΛΑΥΕΡΝΤΙΟΣ     ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ  ΒΑΛΑΝΤΗΣ     ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΡΑΓΚΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ       ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΕΝΑΞΑΣ  ΠΕΤΡΟΣ                ΤΑΜΙΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ   ΜΕΛΟΣ

ΦΥΡΙΟΣ  ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ           ΜΕΛΟΣ

ΟΝΑΣΟΓΛΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΜΕΛΟΣ

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares