Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 22:55

Super League: Μεγάλος νικητής ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο στο μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League, «πιάνοντας» έτσι στην κορυφή την ΑΕΚ με 69 βαθμούς, την ώρα που οι Πειραιώτες παραμένουν στην 3η θέση με 63 βαθμούς.

Με καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα λάθη του Ολυμπιακού και σκόραρε με πλασέ του Σπόραρ και αυτογκόλ του Ελ Αραμπί, για να πανηγυρίσει το “τρίποντο” στο ντέρμπι, που τον φέρνει και στο +6 από τους Πειραιώτες.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με διάθεση να “πιέσει” ψηλά την άμυνα του Ολυμπιακού και βρήκε από νωρίς τις πρώτες καλές στιγμές στο ματς. Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Μπερνάρ βρέθηκε σε θέση βολής έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του κόντραρε πριν καταλήξει στην εστία, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Σπόραρ σούταρε από καλό σημείο, αλλά έστειλε την μπάλα αδύναμα στα χέρια του Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, άρχισε να βγαίνει από τα καρέ του μετά το πρώτο τέταρτο και στο 18′ είχε την πρώτη δική του “απειλή”, με τον Χάμες να στρώνει την μπάλα και να σουτάρει από μακριά, αλλά χωρίς δύναμη δεν “δοκίμασε” τον Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει πάντως την υπεροχή και στο 28′ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ρούμπεν Πέρεθ προσπάθησε να βγάλει τον Σπόραρ στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Παπασταθόπουλος πρόλαβε να κόψει, αλλά έκανε ένα απίστευτο λάθος και ουσιαστικά έδωσε την μπάλα στον Σλοβένο επιθετικό, ο οποίος πλάσαρε τον Πασχαλάκη και “έγραψε” το 1-0 στο ματς.

Το γκολ έδωσε την ψυχολογία στον Παναθηναϊκό και οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς “πίεσαν” αμέσως μετά και για ένα δεύτερο τέρμα, με τον Πασχαλάκη να τους λέει δύο φορές “όχι”, σε προσπάθειες των Σάντσες και Σπόραρ.

Στο σουτ του Σλοβένου όμως, ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών έδιωξε σε κόρνερ και από την εκτέλεσή του ήρθε το δεύτερο γκολ του “τριφυλλιού”. Ο Μπερνάρ έστειλε ωραία την μπάλα στη μικρή περιοχή, ο Κουρμπέλη μπήκε στην φάση, αλλά ήταν ο Ελ Αραμπί αυτός που την έστειλε στα δίχτυα για να γίνει το 2-0 με αυτογκόλ.

Ο Παναθηναϊκός πήγε έτσι με σημαντικό προβάδισμα στα αποδυτήρια και στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε διάθεση να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Παρά τις αλλαγές του Ανιγκό με Μπιέλ και Μπακαμπού, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βάλει… δύσκολα στους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν μάλιστα πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Με πολλά λάθη στην τελική προσπάθεια όμως, οι “πράσινοι” δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ, με την καλύτερη στιγμή να έρχεται στο 60′ από “στημένη” μπάλα, όταν ο Σάντσες αστόχησε με κεφαλιά από φάουλ του Μπερνάρ.

Η ποιότητα του αγώνα ήταν κακή στη συνέχεια, χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία για γκολ και από τις δύο πλευρές. Ο Ολυμπιακός έδειξε να μην μπορεί να αντιδράσει και ο Παναθηναϊκός κράτησε εύκολα το 2-0, που του χάρισε μία σπουδαία νίκη στη “μάχη” για τον τίτλο, αλλά και για την έξοδο στο Champions League.

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares