Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 09:54

Mε μια κάμερα στα αποδυτήρια

gerrardcamera1
Οι ποδοσφαιρικές ομάδες, σε επίπεδο συλλόγων ή εθνικών, συγκινούν πάντα τους δημιουγούς. Αποτελούν ένα αγαπημένο αντικείμενο ντοκιμαντέρ και το συγκεκριμένο τηλεοπτικό είδος που σχετίζεται
με το ποδόσφαιρο έχει δημιουργήσει το δικό του ρεύμα και το δικό του κοινό. Πως αλληλεπιδρά όμως με τους συλλόγους αυτούς καθεαυτούς; Ας πάρουμε το παράδειγμα της Λίβερπουλ.

syros RAOYZAIOS arxikaΟι Ρεντς αποτελούν μία ιστορική οντότητα, έναν σύλλογο με τεράστιο ειδικό βάρος, οπαδούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και είναι ένα brand name που δεν αφήνει ασυγκίνητους χορηγούς και τηλεοπτικούς παραγωγούς. Ακόμα και τώρα, που δεν διανύουν τις καλύτερές τους μέρες, το ενδιαφέρον είναι έντονο.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο
Fox Sport έχει ξεκινήσει λοιπόν ένα τηλεοπτικό πρότζεκτ με αντικείμενο τη Λίβερπουλ. Η συμφωνία ανάμεσα στην ομάδα και το δίκτυο άνοιξε τις κλειστές πόρτες του κλαμπ στις κάμερες από τον Μάϊο του 2012. Από την ετοιμασία για τον -χαμένο- τελικό Κυπέλλου μνε την Τσέλσι, την προετοιμασία στην Αμερική και τον Καναδά, καθώς και την έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ.

«Θα είναι μια εκπληκτική ευκαιρια για τους οπαδούς μας να δουν μια νέα πλευρά του συλλόγου και για εμάς να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους υποστηρικτές ανά τον κόσμο, που θα καταλάβουν γιατί η Λίβερπουλ είναι τόσο ιδιαίτερη», τόνιζε ο πρόεδρος των Ρεντς, Τομ Γουέρνερ για το εγχείρημα. Το ντοκιμαντέρ θα παίξει σε έξι επεισόδια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Αναμένεται να ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και την ίδια ώρα θα παίζεται και στην Αγγλία. Όλα καλά μέχρι εδώ. Στα χαρτιά.

Τα παραδείγματα που οι κάμερες έχουν μπει σε αποδυτήρια για να δείξουν κάτι καλό και η πραγματικότητα έχει αποδειχθεί διαφορετική είναι αρκετά. Το 1994 η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας είχε επιτρέψει στους τηλεοπτικούς παραγωγούς να γράψουν τα παρασκήνια από την πορεία της Εθνικής στην τελική φάση του Μουντιάλ 1994, υπό τις οδηγίες του Γκρέιαμ Τέιλορ. Μόνο που η Αγγλία απέτυχε να προκριθεί! Το φιλμ σχεδόν έκοψε την προπονητική καριέρα του Τέιλορ, ενώ ουδσιαστικά έθεσε τον βοηθό του, Φιλ Νιλ, εκτός χώρου. Οι παίκτες ήταν μόνιμα δυσαρεστημένοι από την παρουσία της κάμερας.

Πέρυσι, αντικείμενο της νέας προσπάθειας ντοκιμαντέρ ήταν η ΚΠΡ. Οι ιδιοκτήτες περίμεναν από τους σκηνοθέτες να δείξουν τον τρόπο που έφεραν την ομάδα πίσω στην Πρέμιερ Λιγκ. Το φιλμ με τίτλο «Το τετραετές πλάνο» άφησε τις κάμερες να εισχωρήσουν
παντού και να καταγράψουν τα πάντα. Απότέλεσμα ήταν να βγουν προς τα έξω αρκετές εικόνες που ουσιαστικά ντρόπιαζαν το σύλλογο και οι ιδιοκτήτες να φανούν εντελώς ανοργάνωτοι στον τρόπο που χειρίζονται την ομάδα!

Οι κάμερες δημιουργούν εντάσεις, ανασφάλειες και άγχος. Αυτό είναι δεδομένο. Την ώρα που αρκετές ομάδες κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν τα ΜΜΕ μακριά από τους παίκτες τους, προκειμένου να προσειλωθούν στο ποδόσφαιρο χωρίς περισπασμούς, η Λίβερπουλ της μετάβασης στη νέα εποχή ανοίγει τις μέχρι πρότινος κλειστές πόρτες της στα «αρπακτικά». Μέχρι στιγμής έχουν γράψει την απώλεια του
FA Cup, την απομάκρυνση του Νταλγκλίς και την έλευση του Ρότζερς και την βαριά ήττα από τη Γουέστ Μπρομ στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς.

Ο Βορειοιρλανδός προπονητής προσπαθεί να αλλάξει ολόκληρη την αγωνιστική νοοτροπία στην ομάδα, να εφαρμόσει ένα νέο στυλ παιχνιδιού και να φέρει τη Λίβερπουλ ψηλότερα από την ντροπιαστική όγδοη περσινή θέση. Είναι απορίας άξιο το κατά πόσο μπόρεί να βοηθηθεί από την παρουσία τηλεοπτικού συνεργείου στα αποδυτήρια και σε κάθε γωνιά του Άνφιλντ. Όπως και το κατά πόσο το τελικό αποτέλεσμα θα βοηθήσει τους Ρεντς να χτίσουν το μύθο τους

Διαβάστε περισσότερα «διαφορετικά» θέματα για το ποδόσφαιρο στο
http://othersidefootball.com/

paros-adonis

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares